Storyline Molkenbur mix-biograf

Storyline Molkenbur mix-biograf

Storyline Studios er Norges førende filmproduktionsselskab. Virksomheden har omkring 50 ansatte og dækker hele kæden fra produktion til efterbehandling. De fleste af deres studier ligger i Mølleparken, med en mix-biograf lige på den anden side af Akerselva. Normal procedure er at lave 99% mix i 7.1 eller Atmos-studie og finpudse i biografen gennem fuldformat JBL-biografhøjttalere.


Storylines brainchild


Da disse to lokationer er forbundet via fiber, ønskede Storyline at opgradere lydsystemet i biografen til Dante. Derudover var det ønskeligt med et styresystem til at centralisere funktioner som lydstyring, DSP, projektorstyring og lys på ét sted. Storylines Jesse Boels kommenterer:

-At drive vores biograf har altid været et ret teknisk arbejde tidligere, inklusive lejlighedsvis udskiftning af kabler og gennemgang af projektorindstillinger. Målet med dette projekt var at øge brugervenligheden med et enkelt touchpanel til at styre alt. Udfordringen var at skabe en god brugeroplevelse og finde de rigtige måder at få alt til at hænge sammen, både ud fra et hardware- og softwareperspektiv.

-I starten var jeg ikke helt sikker på, hvor langt vi kunne tage vores ideer, så vi sendte LydRommet vores "ultimate koncept" med den antagelse, at nogle af funktionerne ikke ville være mulige at implementere. Men efter lidt tid og kræfter er det endelige resultat praktisk talt det samme som det oprindelige koncept.

Produktløsning og programmering


Lydløsningen faldt på BSS Soundweb BLU806; en kraftfuld DSP-enhed med modulær I/O og Dante. Kontrolsystemet blev sat sammen af komponenter fra AMX, herunder en PR-0402 matrix switcher og audio de-embedder, en NX-2200 controller og en MT-1002 touchskærm.

PR-0402 har 4x HDMI ind og 2x HDMI ud, i opløsning op til 4K60 4:4:4. En åben API og en brugervenlig HTML5-webgrænseflade gør det muligt at integrere det med tredjepartsudstyr. NX-2200 er en programmerbar netværksenhed til styring og automatisering af mellemstore rum, hvad angår AV og bygningsteknologi.

Denne kombination, inklusive smart programmering, gjorde det muligt at tilføje følgende funktioner:

  • DSP: Indlæsning af kalibrerede referencelydniveauer (med mulighed for dB-trim), valg af lydformat/downmix (stereo, 5.1, 7.1, Dolby Atmos), monitorering af separate udgangskanaler.
  • Projektor: Triggering af forskellige indstillinger og videoopsætning i projektoren, valg af inputkilde.
  • Kildevalg: Styring af AMX PR-0402 billedmatrix.
  • DMX: Styring af lys i biografsalen 


Jesse Boels uddyber:

-Vores projektor har to HDMI-indgange, men vi skulle være i stand til at styre mindst fire HDMI-kilder op til 4K DCI 4:4:4, som AMX-PR-0402 tilbyder. Det har også vist sig nyttigt at have EDID-kontrol i switch-interfacet (en funktion, der sikrer, at hver kilde vises i optimal opløsning og format ed.note)

-Projektorindstillingerne styres via makroer i Barco-softwaren, så vi har defineret tilpassede makroer for alle touchpanel-knapper, som kan udløses af AMX-controlleren. Dette gør det meget nemt at styre projektoren. Vi kan hurtigt springe mellem f.eks. colour space og gammaindstillinger med et enkelt tryk på en knap.Den nye arbejdsgang


Systemet har været i brug siden august 2022, og responsen har udelukkende været positiv. Jesse Boels kommenterer:

- Brugervenligheden er steget enormt. Især det at hurtigt kunne styre vores projektorindstillinger og have finopløst lydkontrol til de forskellige kilder har været fantastisk. Vi har designet touchpanelet, så de mest brugte presets og indstillinger er let tilgængelige, og så er der ekstra "billede" og "lyd"-visninger til mere avanceret kontrol, hvis det er nødvendigt. LydRommet var også i stand til at implementere brugerdefinerede lydmålere på panelet til hurtig reference. En særlig tak til Mathias og Roger fra LydRommet, som var meget dedikerede til at få alt til at fungere efter vores behov.

Den hyppigste bruger af mix-biografen er filmlyd-guruen Gisle Tveito. Som medlem af Oscar-akademiet bruger han det også meget til rent faktisk at se film. Gisle Tveito kommenterer:

”Først og fremmest er jeg meget glad for kun at have én enhed at betjene. Det fremstår som et separat produkt og har de funktioner, som vi ønsker. Vi har defineret vores standardindstillinger, men har fuld mulighed for at justere detaljerne. Audio over Dante gør det også muligt hurtigt at opkoble ethvert studie. Kombineret med skærmdeling giver dette os fantastisk fleksibilitet."Vil du vide mere om BSS og AMX? Kontakt karsten@septon.dk.

 

Skriv en kommentar
Kun registrerede brugere kan efterlade kommentarer.
Filters
Sort
display