JBL søjlehøjttalere

JBL søjlehøjttalere
For at vælge den rigtige højttaler til et projekt skal vi vide, hvad den skal bruges til, og hvor den skal placeres. I mindre lokaler, såsom små mødelokaler eller klubscener, vil en point-source løsning normalt være tilstrækkelig. Selvom vi akustisk mister 6 dB lydenergi per fordobling af afstanden, vil vi simpelthen ikke have plads nok til at vurdere lyddækningen som særlig ujævn.

I større lokaler derimod, såsom auditorier, kirker eller koncertscener, vil en point-source løsning kun være tilfredsstillende for publikum, der står tæt på taleren. Forestil dig, at to personer (to point-sourcer) fører en samtale i en højlydt kirke. Hvis personerne står i hver sin ende, er det svært at høre, hvad den anden siger. Men jo tættere de kommer på hinanden, jo mere direkte lyd hører de, og talens klarhed forbedres.

I sådanne installationer, med store rum og udfordrende akustik, er det mere hensigtsmæssigt at løse opgaven med en søjlehøjttaler (line array).

En line-array-højttaler har et antal drivere monteret vertikalt over hinanden, med en karakteristik, der opfører sig mere som retningslinjer end en bue (punktkilde). På den måde kan vi styre lydenergien, hvor vi ønsker det, så hvert publikum får den mest mulige direkte lyd. Samtidig reducerer vi mængden af ​​fejlfokuseret lyd, der bidrager til efterklang.

JBL CBT

JBL CBT er en serie af passive højttalere med netop disse egenskaber. Den patenterede CBT-teknologi (Constant Beamwidth Technology) kræver ingen DSP; tilpasninger til brugsområdet sker i stedet via mekaniske kontakter på højttalerne. Teorien bag CBT er relativt hardcore, men særligt interesserede kan læse mere om den her: https://jblpro.com/en/site_elements/tech-note-volume-1-35

JBL CBT kommer i flere forskellige størrelser, i sort og hvid finish. Alle modeller (med undtagelse af CBT1000) har indbygget transformer til 70V/100V, og der medfølger et ophængsbeslag i kassen. Arrangementer til udendørs montering fås som ekstraudstyr (IP-55). SE PRODUKTERNE HER.


JBL Intellivox

Til meget udfordrende akustiske miljøer vil du have så meget kontrol som muligt. JBL Intellivox er en serie af aktive højttalere, der giver dig mulighed for at styre hver driver individuelt ved hjælp af JBL's DDS (Digital Directivity Synthesis) teknologi. På denne måde kan du skabe en asymmetrisk lodret højttalerkarakteristik, med ensartet dækning over et meget stort område. Derfor er JBL Intellivox ideel i store rum som katedraler, jernbanehaller og lufthavne. SE PRODUKTERNE HER.

Vil du vide mere om JBL-søjlehøjttalere? Download JBL Columns Series Design Guide her.

Har du brug for hjælp til et projekt? Kontakt lars@septon.dk eller henrik@septon.dk.

Skriv en kommentar
Filters
Sort
display